Brabantse wint vakantiehuis bij verloting gymclub

De vakantiewoning die werd verloot door Acro Academy Noord Nederland uit Marum is gewonnen door Marion de Gruijl uit Hooge Zwaluwe.
De verloting vond zaterdag plaats in zalencentrum De Kruisweg. Veel lotenbezitters zaten in de zaal in de hoop op het winnen van de hoofdprijs ter waarde van 150.000 euro. Ook via een livestream op Facebook werd de trekking in den lande gevolgd.

Op vakantie

De prijswinnares zat niet in de zaal en werd telefonisch op de hoogte gebracht. Acro Academy had bedacht om de winnaar naar Gasselternijveen te laten komen om in de vakantiewoning te overnachten, maar dat ging niet door.
'Ik zit op dit moment in Amerika, dus ik kan niet komen. Ik ben hartstikke blij met de prijs', liet De Gruijl telefonisch weten. 'Ik ben Drentse van geboorte en het was mijn grotemensendroom om een vakantiewoning in mijn geboorteprovincie te hebben.'

Nieuwe sportzaal

Naast de vakantiewoning werden ook een auto, een reischeque en andere kleinere prijzen verloot. De trekking werd onder het toeziend oog van een notaris verricht door Herre Zonderland (broer van turner Epke).
In totaal werden 33.000 loten verkocht. Een lot kostte 33 euro. Met de opbrengst gaat Acro Academy een sportzaal bouwen.
Jorrit Veenstra van Acro Academy was overdonderd door het succes van de loterij. 'Uit het hele land hebben mensen loten gekocht. Er was ook iemand die in een keer 33 loten heeft gekocht.' Aanvankelijk zou de trekking later plaatsvinden. Maar omdat het laatste lot al op 25 september was verkocht, besloot de organisatie de trekking eerder te houden.