Suiker Unie en ESD-SIC zoeken creatieve hulp bij vergroening

Vijf industriële bedrijven in onze provincie zoeken naar concrete oplossingen voor vergroening van de chemie- en energiesector. Dat doen ze via een wedstrijd die Economic Board Groningen (EBG) heeft uitgeschreven.

De vijf deelnemende bedrijven zijn Teijin Aramid, Suiker Unie, ENGIE, ESD-SIC en BioMCN. Ze hebben zich verbonden aan de zogeheten Sustainable Industry Challenge – Chemport Europe edition van EBG.

Energietransitie

De vijf bedrijven zijn volgens EBG nu al actief bezig met de energietransitie. Met de hulp van scale-ups (succesvolle start-ups, red.) moet daar de volgende stap in gezet worden, zegt bestuurder Akke Groenewoud.

'Deze scale-ups bevinden zich in deze regio, maar veel vaker elders in Nederland, Europa, de Verenigde Staten of Azië. Vandaar het idee van EBG om samen met partners in Noord-Nederland een grote internationale pitch te houden, die in het teken staat van de vergroening van de chemie en energie.'

Hoofdprijs

De komende maanden gaat EBG op zoek naar bedrijven die mogelijke oplossingen in huis hebben. De gevonden bedrijven strijden op 8 januari om de hoofdprijs: 100.000 euro en een pilotproject bij het bedrijf van hun keuze.

Lees ook:

Economic Board Groningen: 'Die honderd miljoen is goed besteed'
Hoe Groningen honderden miljoenen en een nieuwe fabriek misliep

Deel dit artikel:

Recent nieuws