Bouman stopt alweer als burgemeester van Noordoostpolder

Harald Bouman stopt na minder dan een jaar alweer als burgemeester van Noordoostpolder in Flevoland. Voordat hij burgemeester werd, was hij twaalf jaar wethouder in de gemeente Eemsmond.

In een video zegt Bouman dat er een te groot verschil van inzicht is met zijn directe werkomgeving over de manier waarop hij de gemeente wil besturen.

Bouman zegt dat dit hem in de weg staat om op een vruchtbare manier verder samen te kunnen werken. 'De vraag of ik de gemeente voldoende recht doe, als ik burgemeester zou blijven, heb ik uiteindelijk met 'nee' moeten beantwoorden.'

De 48-jarige Bouman werd op 10 december 2018 geïnstalleerd als burgemeester. Hij werd gekozen uit 21 kandidaten. In zijn eerste maanden bracht de burgemeester veel bezoeken van inwoners van de verschillende dorpen.

In zijn eerste nieuwsjaarstoespraak zei de burgemeester, volgens Omroep Flevoland, dat het in 2019 om 'Samenwerken, samenwerken, samenwerken' zou gaan. De fractievoorzitters van de gemeenteraad zijn om 16:30 uur bijgepraat in het gemeentehuis.

Lees ook:

- Bouman vertrekt van Noordpolder naar Noordoostpolder

Meer over dit onderwerp:
EMMELOORD
Deel dit artikel:

Recent nieuws