Borrels op de RUG worden niet standaard veganistisch

Maak lunches en hapjes bij borrels en bijeenkomsten op de Rijksuniversiteit Groningen niet standaard veganistisch. Dat adviseert het Facilitair Bedrijf aan de bestuurders van de RUG.

Ze vindt dat er te weinig draagvlak is onder studenten en de staf.

Standaard plantaardig

Voor de zomer opperde de studentenpartij De Vrije Student voor 'veganistisch, tenzij' op alle bijeenkomsten van de RUG. De partij wilde standaard bij borrels alleen nog plantaardige snacks, tenzij er een verzoek werd ingediend voor niet-veganistische opties.

Het voorstel kon met steun van de studentenpartijen SOG en DAG en de Personeelsfractie op een meerderheid rekenen in de Universiteitsraad.

Gaat te ver

De directie van het Facilitair Bedrijf vindt dat plan voorlopig echter te ver gaan. 'Gezien het huidige bestelgedrag bij cateringsactiviteiten, komt nadrukkelijk naar voren dat er bij medewerkers en studenten behoefte is aan variatie in het aanbod.'

Het Bedrijf wil wel zijn best doen om het aanbod van vegetarisch en veganistisch eten aantrekkelijker te maken. Zo moet de vraag naar vlees en vis 'op een natuurlijke manier' afnemen.

Wel op faculteiten

Overigens wordt er op verschillende faculteiten van de RUG wel een 'veganistisch, tenzij' beleid gevoerd. Dat geldt bijvoorbeeld voor Godsdienst en Wijsbegeerte. 'Ook bij Letteren is de discussie gaande', aldus een woordvoerder van de universiteit.

Lees ook:

- Hij is er: de eerste vegan studentenvereniging van Nederland

Meer over dit onderwerp:
Groningen-Stad studenten universiteit GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws