Niek Blikslager loopt de 4 Mijl met één doel: zijn broer verslaan

Niek Blikslager was afgelopen jaar de snelste Groninger bij de 4 Mijl. Hij doet dit jaar voor de veertiende keer mee, met als doel het persoonlijk record van zijn broer, Frank Blikslager, aan gort te lopen. Want die is nog altijd vijf seconden sneller.

Het persoonlijke record van Niek Blikslager op de 4 Mijl is 18 minuten en 50 seconden. Van zijn broer Frank Blikslager ligt het record op 18 minuten en 45 seconden. En dat knaagt aan Niek, maar zeer doet het niet. 'Dit jaar gaat het voor hem zeer doen', zegt Niek lachend.

4 Mijl tip van Niek

'Hardlopen is in het begin niet leuk. Maar als het eenmaal makkelijk gaat, is het heerlijk', vertelt de atleet. De belangrijkste tip van Niek: 'Start niet te hard.'

'Het klinkt als een simpele tip, maar het is echt essentieel', vindt Niek. 'In het begin heb je natuurlijk adrenaline. De kunst is om de eerste honderd meter hard te starten, maar dan terug te gaan naar je eigen tempo. Op het laatst heb je dan nog energie over om te gaan sprinten.'

Boodschap voor broer Frank

Hij richt zich via deze weg alvast tot zijn broer: 'Nou Frank, dit jaar wordt denk ik toch wel het jaar dat ik je tijd ga afpakken. Afgelopen twee jaar zat je zwetend op de bank, maar dit jaar ga ik hem écht van je afpakken', zegt hij stellig.

Lees ook:

Kevin loopt de 4 Mijl met (de nier van) zijn zus: 'Dat wordt genieten'

Meer over dit onderwerp:
Groningen-Stad sport 4mijl GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws