Donar krijgt flinke tik van effectief Feyenoord

De basketballers van Donar hebben in de competitie een pijnlijke nederlaag geleden. In Rotterdam werd het 102-93 tegen Feyenoord Basketbal.

De Rotterdammers hadden voor rust een schotpercentage van zeventig procent en sloegen zo gelijk een flink gat. Na het eerste kwart stond het al 32-15, halverwege was de stand zelfs 63-40.

Hammink

Shane Hammink haalde het einde van het derde kwart niet, doordat hij tegen zijn vijfde persoonlijke fout opliep. Aan het einde van dat kwart was het verschil twintig punten (85-65). Ook in het laatste bedrijf konden de Groningers geen spanning meer in de wedstrijd brengen.

Snider

Grote plaaggeesten voor Donar waren Quentin Snider met 28 punten en Keyshawn Woods met 22 punten. Jeroen van der List maakte er 20 namens Feyenoord.

Topscorers aan de kant van de Groningers waren Donte Thomas en Matt Williams met 23 punten. Carrington Love was goed voor 21 punten.

De overwinning van de Rotterdammers was de eerste in meer dan tien jaar op Donar. De laatste keer dat Rotterdam 100 punten of meer scoorden tegen Donar was op 22 november 1978.

Hammers

Donar won de eerste twee duels van de competitie nog overtuigend: 100-63 (Apollo thuis) en 91-75 (Heroes thuis). Feyenoord verloor de eerste wedstrijd van het seizoen thuis nipt van ZZ Leiden (79-82).

Zondagmiddag speelt Donar in Zwolle tegen de regerend landskampioen, die vanaf dit seizoen speelt onder de naam Landstede Hammers.

Meer over dit onderwerp:
sport donar ROTTERDAM
Deel dit artikel:

Recent nieuws