Energiewacht neemt drie bedrijven familie Huisman over

Energiewacht heeft op 1 oktober jongsleden de bedrijven Huisman Warmtetechniek, Klimacom en Solar Noord overgenomen.

De drie vennootschappen, die onder andere zonnepanelen installeren en die onderdeel zijn van het familiebedrijf Huisman, hebben gezamenlijk 45 werknemers en een omzet van 13 miljoen euro.

Zelfstandig functioneren

Hoewel de bedrijven Huisman, Klimacom (beide uit Stad) en Solar Noord (Stadskanaal) elk afzonderlijk worden overgenomen door Energiewacht, blijven ze wel grotendeels zelfstandig functioneren. Zo blijft Andries Huisman nog minimaal twee jaar als directeur in een commerciële en adviserende rol verbonden, meldt Energiewacht.

De bedrijven willen gezamenlijk een toonaangevende rol spelen binnen de energietransitie. Ze verwachten dankzij de overname een nog actievere rol te kunnen vervullen in onder meer de verduurzamening van particuliere woningen en woningen van woningcorporaties. De focus ligt op het uitbreiden en intensiveren van de activiteiten in Noord-Nederland.

Servicepartner

Energiewacht is een servicepartner van Essent. Dat kocht afgelopen januari al twee installatiebedrijven van zonnepanelen, die vervolgens aan het servicenetwerk van het bedrijf werden toegevoegd.

De familie Huisman begon in 1986 met het aanleggen en onderhouden van installaties voor verwarming, luchtbehandeling, airconditioning en de opwekking van duurzame energie, waaronder zonne-energie.

Specialist

De Huisman-bedrijven hebben zich door de jaren heen ontwikkeld als specialist in het opleveren van werktuigbouwkundige installaties, onderhoud en service, en het leveren en installeren van zonne-energiesystemen.

Lees ook:

- Energiewacht neemt deel taken Essent over

Meer over dit onderwerp:
Groningen-Stad NoordZaken GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws