Actieboeren willen Nederlanders bedanken met ontbijt

© ANP
De boeren die komende woensdag voor de tweede keer actie willen gaan voeren, willen de Nederlanders bedanken voor hun steun.
Het plan is om dat te doen met een groots ontbijt in Den Haag. Dat zogeheten boerenburgerontbijt vindt plaats op donderdag 17 oktober, een dag na de tweede massale boerenactie.

Tour de Boer

Na het ontbijt wordt dan een Tour de Boer gehouden door Den Haag. In deze rondrit worden allerlei overheidsinstanties aangedaan die een relatie met de boeren hebben.
De bedoeling is om daar zakken met papier te deponeren als protest tegen de papieren rompslomp waarmee de boeren de laatste jaren mee geconfronteerd worden.

Stikstofonderzoeken

Een dag eerder is dus de grote tweede boerenactie. De boeren gaan verzamelen bij het RIVM-gebouw in Bilthoven. De demonstrerende boeren zijn het niet eens met de stikstofonderzoeken van het RIVM.
Daarna rijden ze door naar Den Haag waar bij de Tweede Kamer word gedemonstreerd. Eerder trokken de boeren ook massaal naar Den Haag omdat ze vinden dat ze door de politiek voortdurend in het verdomhoekje worden geplaatst.

Drukste ochtendspits ooit

Deze actie waarin duizenden boeren op trekkers richting Den Haag trokken veroorzaakte de drukte ochtendspits ooit in Nederland.