FC Groningen stopt met besloten trainingen

Oefenwedstrijden van FC Groningen blijven wel besloten voor publiek
Oefenwedstrijden van FC Groningen blijven wel besloten voor publiek © Stefan Bleeker/RTV Noord
De selectie van FC Groningen zal niet langer besloten trainen.
Trainer Danny Buijs hield vaak zijn tactische training achter gesloten deuren. Dat is vanaf volgende week verleden tijd.
'We zijn met de directie en de technische staf naar oplossingen gaan zoeken om de supporters, maar ook de media meer tegemoet te komen', zegt Buijs. Sinds de komst van Buijs trainde de club één keer in de week besloten.

Niet meetbaar

'Je wilt zoveel mogelijk dingen uitsluiten om een wedstrijd niet te verliezen. Hoe groot is de kans dat we een wedstrijd winnen? Het is lastig om te zeggen omdat het niet meetbaar is.'
'We hebben het geëvalueerd en zijn tot de conclusie gekomen dat we de trainingen dus niet meer besloten houden.'

Oefenwedstrijden

De oefenwedstrijden zullen wel besloten blijven. De club geeft hiervoor als reden onder andere de kosten die gemaakt moeten worden als zo'n wedstrijd wel openbaar is. RTV Noord en andere media zullen wel aanwezig zijn bij deze wedstrijden om verslag uit te brengen.
'We vinden het belangrijk om de trainingen voor onze achterban open te stellen', voegt directeur Wouter Gudde toe. 'Vooral ook voor onze jeugdige fans, die bijvoorbeeld tijdens hun vakantie een training van ons willen bekijken. Vandaar geen besloten trainingen meer.'