Simplicate met stip op vier in Deloitte Fast 50

Het stad-Groningse softwarebedrijf Simplicate is met stip op de vierde plek in de Fast 50 van Deloitte binnengekomen. Het is een ranglijst van de vijftig snelst groeiende technologiebedrijven van Nederland.

Er wordt voor een plek op deze ranglijst gekeken naar de omzetgroei over de vier voorgaande jaren. De ranking van 50 snelste groeiers werd donderdag bekend gemaakt.

Simplicate, van de directeuren Peter Hager en Gerard Loode, wist over de afgelopen vier jaar een omzetgroei te behalen van 3013 procent. Het bedrijf houdt zich bezig met het maken van softwareoplossingen om meer inzicht te krijgen in het totale bedrijfsproces. Van een eerste klantcontact tot factuur.

Meer bedrijven

Het is niet de enige onderneming uit Groningen in de top 50. Appwiki uit Groningen staat met een omzetgroei van 1281 procent zevende. Op de negende plek staat Parkos uit Groningen, vorig jaar 29e, met 1234 procent omzetgroei. Nova Incasso uit Groningenstaat staat op de 18e plaats met een groei van 681 procent. Het incassobedrijf stond vorig jaar zestiende.

Payt uit Groningen staat met een groei van 608 procent op de twintigste plek. Payt, de afgelopen paar jaar shirtsponsor van FC Groningen, kwam vorig jaar met stip binnen op de elfde plaats.

Ook aantal verdwenen

In totaal staan vijf bedrijven uit de provincie Groningen op de lijst. Dat waren er vorig jaar acht. Embrace SBS, Gadero Hout, Brandfield en Haxo uit Groningen zijn evenals EDC Retail uit Veendam ten opzichte van vorig jaar uit de lijst verdwenen. Simplicate en Appwiki zijn de nieuwkomers.

Meer over dit onderwerp:
Groningen-Stad NoordZaken economie GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws