Cel voor straatrover met taser en balletjespistool

Voor een straatroof, een poging daartoe en verboden wapenbezit is een 22-jarige Stadjer veroordeeld tot twintig maanden cel. Hiervan zijn acht maanden voorwaardelijk. De straf is nagenoeg gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

De Stadjer zette in maart van dit jaar op het Kattendiep in de Stad een balletjespistool op het hoofd van een voorbijganger. Hij maakte een rugtas met daarin een laptop, een bedrag van 175 euro en een mobiele telefoon buit. 

Stroomstootwapen

Dit succes smaakte naar meer. Elf dagen later probeerde de man opnieuw. Hij zag aan het Hereplein in Groningen een man bij een pinautomaat. Het slachtoffer kreeg het balletjespistool in zijn nek gedrukt. 

Het slachtoffer weigerde zijn geld af te staan. Ook niet toen zijn aanvaller hem een stroomstoot met een taser gaf. De overvaller gaf het op. Hij nam de benen en dumpte zijn pistool in het water. 

De rechter tilde er zwaar aan dat de Stadjer de slachtoffers bedreigde met een (nep)pistool en een taser gebruikte. Ook bleek uit de WhatsApp-berichten op zijn telefoon dat hij uit geldelijk gewin de overvallen pleegde.

Slachtoffer geweest

De Stadjer is niet eerder veroordeeld. Hij is zelf in het verleden slachtoffer geworden van een straatroof. "Kennelijk weerhoudt het hem er niet van dit zelf te gaan doen", zei de rechter.

De Stadjer moet zich in de proeftijd laten behandelen. Hij mag geen drank of drugs gebruiken en moet zijn opleiding afmaken. 

Lees ook:

- Stadjer pleegt overval met balletjespistool: 'Het was een impulsieve actie'

Meer over dit onderwerp:
Groningen-Stad rechtszaken GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws