Bauke Mollema wint Ronde van Lombardije

Bauke Mollema heeft zaterdag de Ronde van Lombardije gewonnen. De Groninger kwam na 243 kilometer en zes beklimmingen solo over de finish in Como. Hij is de eerste Nederlandse winnaar van 'Lombardije' sinds Hennie Kuiper in 1981.

Op 19 kilometer van de streep sprong de 32-jarige Mollema weg uit de groep met favorieten. Hij voegde zo voor het eerst een 'monument' toe aan zijn erelijst. De Italiaanse najaarskoers behoort tot de vijf meest prestigieuze klassiekers. 

Onderschatting?

'Misschien onderschatten ze me wel. Ik voelde me de hele week al goed, eigenlijk de laatste weken al. Ik wachtte op mijn moment. Gelukkig was dat moment vandaag. De laatste tien kilometer heb ik vol gas gegeven. Ongelooflijk om deze race te winnen.'

Op het podium sloot Mollema de ogen bij de klanken van het Wilhelmus. De opwellende tranen verraadden wat de winst met hem deed. 

In vorm

De renner van Trek-Segafredo won in 2016 de Clásica San Sebastián. Een jaar later schreef Mollema ook een etappe in de Tour de France op zijn naam. Mollema toonde de afgelopen dagen in de Italiaanse eendagskoersen al aan dat hij in vorm is. Hij bekroonde dat zaterdag in de klassieker over 243 kilometer van Bergamo naar Como.

Mollema reageerde op de Civiglio, de voorlaatste klim, op een aanval van Alejandro Valverde en ging vervolgens solo door.

Meer over dit onderwerp:
sport baukemollema GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws