Hennie Kuiper ziet zichzelf terug in Bauke Mollema

'Het werd ook wel eens een keer tijd', reageert Hennie Kuiper op de overwinning van Bauke Mollema in de Ronde van Lombardije. Kuiper was in 1981 de laatste Nederlander die de Italiaanse klassieker wist te winnen.

Het duurde 38 jaar voordat Kuiper een opvolger kreeg. De 70-jarige Kuiper zat zaterdagmiddag te genieten van Mollema voor de televisie in zijn woonplaats Lonneker.

'Als je weg kunt rijden bij zoveel wereldtoppers, ben je gewoon de beste. Het deed me denken aan de winst in de Tour de France van twee jaar geleden. Hij kan zo vreselijk hard rijden', vertelt de voormalige wielrenner.

Vreugdekreet

Nadat Mollema de streep in Como gepasseerd was, reed hij hoofdschuddend in de armen van de verzorgers van zijn ploeg Trek-Segafredo. Daarna volgde een vreugdekreet. De Groninger vierde op die manier zijn grootste zege.

Volgens Kuiper is Mollema nog lang niet klaar. 'Ik zie veel dingen van mij in hem terug. Z'n palmares gaat er mooi uitzien', denkt Kuipers, die vermoedt dat dit niet het laatste hoogstandje van de Groninger was. 'Hij is pas 32 jaar, dus er kan nog veel moois bij komen.'

Lees ook:

Bauke Mollema wint Ronde van Lombardije


 

Meer over dit onderwerp:
sport baukemollema COMO
Deel dit artikel:

Recent nieuws