Rondje Groningen: Zó trots zijn de kleintjes van Bauke

De kinderen van de Groningse wielrenner blij voor de tv
De kinderen van de Groningse wielrenner blij voor de tv © Bauke Mollema/ Twitter
Deze dag stond niet echt in het teken van óverige berichten op sociale media, met de boerenactie die de gemoederen flink bezig hield. Wel zijn de kinderen van Bauke maar wát trots.
Elke doordeweekse dag om 21.00 uur zet RTV Noord de leukste en meest opmerkelijke (sociale media) berichten uit Stad en Ommeland op een rij in Rondje Groningen. Door de berichten kan dit artikel wat langer laden dan andere verhalen in de app en op de site.

1) Boerenlied

We beginnen toch maar even met het boerenprotest van vandaag. De Groningse band RUTH klom in de pen en schreef er een lied over.

2) Nóg een opstopping

Het was in je handjes knijpen om niet in een verkeersopstopping terecht te komen met het boerenprotest. Kwamen deze schapen nou op voor hun baasjes, of was het 'gewoon' de stadskudde? ;-)

3) Trots op papa

De prestatie van Bauke Mollema dit weekend bleef ook bij het thuisfront niet onopgemerkt.

4) Koning van relativeren

Over Bauke gesproken. HP De Tijd schreef een fraai stuk over de Grunnegse wielrijder.

5) Vorig jaar

Dit Schiermonnikoogse account blikt nog even terug op de zomer van vorig jaar, die zonder filter is genomen. Inderdaad een bijzonder gezicht.

6) Huis in herstkleuren

Helemaal klaar in stad.

7) Bubbels in de lucht

Jannes Wiersema maakt dagelijks weerfoto's in de buurt van zijn woonplaats Roodeschool. Deze schitterende foto willen we je niet onthouden. Een 'asperitas', oftewel een bubbelwolk.
Rondje Groningen is er elke doordeweekse dag om 21.00 uur stipt. Kijk maar. Tot morgen!