Dennie Jager komt ondanks dwarslaesie lopend over finish van 4Mijl4You

Met een grote glimlach op zijn gezicht neemt hij zijn medaille in ontvangst: Dennie Jager uit Wagenborgen is zaterdagavond lopend over de finish van de 4Mijl4You gekomen.

Jager heeft een dwarslaesie en kan niet zelfstandig lopen. Hij heeft de 4Mijl4You gelopen met behulp van een exoskelet. Om meer mensen deze kans te geven, heeft hij de Stichting Walk On opgericht en die organisatie is dit jaar het goede doel van de 4Mijl4You.

Jager is tevreden met zijn prestatie: 'Fantastisch, echt supercool. Hier doe je het voor. Dit had ik vijf jaar geleden echt niet kunnen bedenken', zegt hij.

Ongeluk

Het is deze week vijf jaar geleden dat Jager een dwarslaesie opliep toen hij met zijn brommer viel. Vier jaar zat hij alleen maar in een rolstoel. Inmiddels kan hij weer lopen met een exoskelet. Dat doet hij niet dagelijks, maar wel ten minste twee keer per week als training bij de fysiotherapeut.

Recht in de ogen kijken

Het exoskelet is een technologisch hoogstaand hulpmiddel dat niet goedkoop is: het kost zo'n 100.000 euro, maar kan wel door meerdere mensen worden gebruikt.

Voor Jager is het niet alleen belangrijk om weer te kunnen lopen, maar 'het is al fantastisch om iemand weer recht in de ogen te kunnen kijken'.

Dezelfde kansen

Jager wil graag dat andere mensen met een dwarslaesie dezelfde kans krijgen als hij. Daarom heeft hij de Stichting Walk On opgericht. Zondagmiddag hoorde hij dat er 55.000 euro is opgehaald voor zijn stichting.

Lees ook:

- Dennie loopt ondanks zijn dwarslaesie een deel van de 4Mijl4You
- Officieel: Dennie heeft zijn exoskelet

Meer over dit onderwerp:
sport 4mijl GRONIGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws