Top Dutch begint met derde plaats in Solar Challenge

Het team Top Dutch Solar Racing is goed begonnen aan de World Solar Challenge. Op de eerste dag eindigde het team na het afleggen van 635 kilometer op de derde plaats.

De verschillen zijn na de eerste dag nog miniem. Zo bedraagt de afstand tussen nummer twee Vattenfall, nummer drie Top Dutch en nummer vier Agoria slechts luttele seconden.

Spannende dag

Voor Top Dutch was het een spannende dag. Na de fantastische kwalificatie (eerste) werd al snel werd duidelijk dat een race door de woestijn wat anders is dan een rondje op een racebaan.

'Het is heel vermoeiend om vier uur lang te focussen in een kleine ruimte waarin waarin het al gauw heel heet is', zegt Vincent Taselaar, student elektrotechniek aan de Hanzehogeschool Groningen. Hij had de eer de Green Lightning weg te rijden bij de start.

Bijzonder

'Wat wel bijzonder is', vervolgt Taselaar, 'is dat er langs de weg allemaal mensen staan die ons aanmoedigen. Ook rijden er wat mensen mee met de Challenge om te volgen wat er onderweg gebeurt.'

De World Solar Challenge is een race tussen zelfgebouwde zonneauto's. Die moeten dwars door Australië zo'n 3.000 kilometer afleggen.

Lees ook:

- Green Lightning begint op pole position aan World Solar Challenge
- Zonneauto van Top Dutch goedgekeurd in Australië

Meer over dit onderwerp:
DARWIN
Deel dit artikel:

Recent nieuws