Verkeerschaos dreigt tijdens boerenprotest in Stad

Wie maandag gedurende de dag in de stad Groningen moet zijn, kan z'n borst natmaken: vanaf vier plekken in de provincie lijken de boeren in de loop van de ochtend in groten getale per trekker naar Stad af te reizen.

LTO Noord rekent op ongeveer 350 deelnemende boeren aan een protest bij het provinciehuis. Die boeren krijgen volgens LTO van de politie begeleiding en 'volledige medewerking' om het centrum van Groningen 'gegarandeerd te bereiken'.

Vier locaties

De boeren zullen zich verzamelen op vier locaties. Vanuit Adorp (Noord) en Loppersum (Oost) zal vanaf 9:30 uur maandagochtend richting Stad worden vertrokken. Vanaf Evenemententerrein Roodehaan in Stad (Zuid) en Aduard (West) wordt vanaf 10:00 uur koers gezet naar het provinciehuis.

In een oproep drukt de organisatie de deelnemende boeren op het hart om zoveel mogelijk van bovenstaande verzamellocaties gebruik te maken.

'Veiligheid staat voorop'

'Zodat iedereen op een veilige manier het centrum van de stad kan bereiken. Veiligheid staat voorop, dat geldt voor aanrijroutes en parkeren. Houd rekening met hulpdiensten en volg de aanwijzingen van de politie. Wij hopen op een geslaagde actie!'

LTO Noord riep z'n leden zaterdag op om maandag rond het middaguur naar het provinciehuis aan de St. Jansstraat in Stad te komen. De Drentse boeren zullen afreizen naar het provinciehuis in Assen.

Overvallen

'We zijn de afgelopen week enorm overvallen door waar de provincies mee naar buiten kwamen', zegt LTO Noord-voorzitter Dirk Bruins. 'Daarom gaan we ons richten op die provincies.'

De boeren zijn vooral boos omdat de provincies een eigen invulling lijken te geven aan de stikstofmaatregelen, en daarbij verder gaan dan het kabinet. 'We vragen ons af of de provincies overzien wat dit voor gevolgen heeft', aldus Bruins.

Lees ook:

- Boeren gaan maandag protesteren bij provinciehuis

Meer over dit onderwerp:
Groningen-Stad GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws