Het Hogeland onderzoekt of het met minder dan 13 vestigingen toekan

De gemeente Het Hogeland gaat kijken of ze met minder vestigingen af kan. Momenteel zijn er 13 vestigingen waarin buitendiensten en dienstverlening zitten.

Zo laat het college onderzoeken of het personeel en het bestuur op termijn efficiënter kan
worden gehuisvest. Wel vindt de gemeente het belangrijk dat de bereikbaarheid voor inwoners belangrijk blijft. Zo wordt ook gekeken naar de vier gemeentehuizen van waaruit nu gewerkt wordt.

Geld en reistijd

Als gevolg van de herindeling werken de medewerkers vanuit 13 verschillende locaties. Dat kost geld en (reis)tijd en is van invloed op de onderlinge samenwerking, aldus het college. In samenspraak met medewerkers werkt de gemeente een voorstel voor de gemeenteraad uit met verschillende oplossingen.

Zo laat het college verschillende huisvestingsplannen ontwikkelen. De raad wordt dan gevraagd om hierover een voorkeur uit te spreken. In het minst verregaande scenario gaat het om het verbeteren van de huidige vestigingen.Aan de andere kant is ook het verminderen van het aantal gebouwen denkbaar.

Eén nieuwe buitendienst

Ook wordt onderzocht of de buitendiensten en het onderdeel Groen van Werkplein Ability
kunnen samenvoegen tot één nieuwe buitendienst. Uit het onderzoek moet duidelijk worden of de samenvoeging leidt tot een efficiëntere samenwerking en betere dienstverlening.

Begin 2020 kan de raad zich uitspreken over de huisvestingsplannen.

Lees ook:

- Het Hogeland gaat vanaf 2020 toeristenbelasting in hele gemeente heffen

Meer over dit onderwerp:
Leens
Deel dit artikel:

Recent nieuws