Crowdfundingactie om door boeren aangerichte schade te vergoeden, is stopgezet

De crowdfundingactie die woensdag op internet is gestart om de schade die de boeren aan het provinciehuis in Groningen hebben veroorzaakt te vergoeden, is stopgezet.

Sander van Adrichem, de boer die het grootste deel van die schade heeft veroorzaakt, heeft verzocht om de actie stop te zetten. Van Adrichem vernielde afgelopen maandag met zijn trekker de deur van het provinciehuis. De schade zou dertienduizend euro bedragen.

'Niet het juiste moment'

Op zijn Facebookpagina staat: 'Er is een doneeractie voor mij gestart zonder overleg. Werk hier niet aan mee! Er is nog helemaal niet bekend of en hoeveel kosten er zijn voor mij. Het is een goed initiatief, maar niet het juiste moment. Ik heb verzocht de actie per direct te stoppen en het geld te retourneren'.

Drieduizend euro opgehaald

De initiatiefnemer van de doneeractie, Henk Levinga uit het Drentse Roswinkel, zei woensdag dat Van Adrichem van de actie weet. 'Ik heb hem persoonlijk aangesproken op Facebook. Hij waardeert het enorm. Het geld wordt ook naar hem overgemaakt, omdat de schade op hem wordt verhaald.'

De doneeractie is woensdagavond rond half tien gestart en er was al bijna drieduizend euro opgehaald.

Goedbedoeld

Henk Levinga is niet bereikbaar voor commentaar, maar op zijn Facebook laat hij weten dat de 'goedbedoelde actie door alle negativiteit is stopgezet'.

Lees ook:

- Crowdfundingsactie voor door boeren aangerichte schade provinciehuis

Meer over dit onderwerp:
GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws