Cultuurhistorische Vereniging krijgt vast verblijf in centrum Schiermonnikoog

Het Koningshuis, een pand aan de Nieuwestreek 1 in het centrum van het dorp Schiermonnikoog, wordt de plek voor allerlei culturele en maatschappelijke activiteiten. Dat heeft de gemeente Schiermonnikoog besloten.

Vier organisaties krijgen een plek in het pand waaronder de cultuurhistorische Vereniging 't Heer en Feer. Ze hadden al langere tijd de wens om definitief in het gebouw te kunnen blijven. Anderhalf jaar geleden kregen ze het gebouw in bruikleen voor tentoonstellingen. Nu mogen ze zich er permanent vestigen.

Plan is herzien

Ook Ouderenwerk Schiermonnikoog gaat activiteiten organiseren. Waaronder koffieochtenden. Ook Schilderclub De Kwast kan er terecht en thuiszorg 'Het Friese Land' gaat het pand gebruiken voor dagbehandeling van ouderen.

In het gebouw naast het gemeentehuis zouden appartementen komen. Dat plan is herzien na de wens van de cultuurhistorische vereniging.

Verbouwing gepland

Nu het pand een definitieve bestemming heeft gekregen gaat 't Heer en Feer het gebouw aanpakken. Zo staat er een verbouwing en verandering van de inrichting gepland. Die moet in het nieuwe jaar plaatsvinden.

De opening staat gepland op 11 juni 2020.

Lees ook:

- Cultuurhistorische Vereniging wil vast verblijf in centrum Schiermonnikoog
- 'Geen woondiscriminatie op Schiermonnikoog'

Meer over dit onderwerp:
Schiermonnikoog
Deel dit artikel:

Recent nieuws