Hereweg vanaf vanavond ruim een week dicht

De Hereweg in de stad Groningen is vanaf vanavond ruim een week lang dicht in verband met werkzaamheden aan de nieuwe zuidelijke ringweg.

Tijdens de herfstvakantie worden er damwanden ingetrild ter hoogte van het viaduct in de zuidelijke ringweg. Die damwanden zijn nodig voor de bouwkuip waarin de verdiepte ligging wordt aangelegd.

Hulpdiensten

Tussen 18 en 27 oktober wordt het asfalt verwijderd, wordt de oude fundering van het viaduct gesloopt, worden de damwanden ingetrild en worden kabels en leidingen verlegd.

De Hereweg is afgesloten voor auto's en fietsers, maar hulpdiensten en lijnbussen kunnen wel gebruik blijven maken van de weg.

Nachtwerk

De meeste werkzaamheden, waaronder het intrillen van de damwanden, vinden overdag plaats. Komend weekend (19/20 oktober) en het weekend van 26/27 oktober wordt ook 's nachts gewerkt. De nachtelijke werkzaamheden zijn nodig vanwege de beperkte tijd die beschikbaar is.

De Hereweg moet op 28 oktober om uiterlijk 05.00 uur weer open gaan voor het verkeer.

Waar moet ik langs?

De afrit Hereweg (vanaf het Julianaplein) blijft open voor verkeer richting Helpman. Richting het centrum is niet mogelijk. De afrit Hereweg (vanuit de richting Hoogezand) blijft open voor verkeer richting het centrum. Na 28 oktober kan het autoverkeer de Hereweg weer gewoon gebruiken, al is de weg dan wel een stukje opgeschoven richting het oosten.

Voor het fietsverkeer vanuit het centrum richting Helpman, is er een omleidingsroute via de Papiermolentunnel. Ook na 28 oktober geldt deze omleidingsroute voor fietsers. Deze omleidingsroute is tijdelijk, naar verwachting enkele maanden. Fietsers vanuit Helpman richting het centrum kunnen de werkzaamheden gewoon passeren.

Lees ook:

- Ring Zuid komende nacht weer dicht om 'afsluitingen in de toekomst te voorkomen'
- Alles over de werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg

Meer over dit onderwerp:
Groningen-Stad zuidelijke_ringweg GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws