CVW niet blij met kritiek minister Wiebes

Het Centrum Veilig Wonen is niet blij met de uitlatingen van minister Eric Wiebes (VVD) van Economische Zaken en Klimaat. In een verklaring meldt het bedrijf zich niet te herkennen in de uitspraken van de minister.
Wiebes zei in gesprek met RTV Noord onder meer dat het CVW afspraken niet is nagekomen. Daardoor zou de versterking zijn vertraagd.
Het CVW wordt aangestuurd door de NAM en was verantwoordelijk voor onder meer het inspecteren van woningen in het aardbevingsgebied. Aan de hand van die inspecties worden berekeningen gemaakt om te kijken of huizen aardbevingsbestendig zijn.

Neus op de feiten

Volgens Wiebes heeft het CVW die inspecties nooit uitgevoerd. Naar eigen zeggen kwam de minister er pas een paar maanden geleden achter, nadat een medewerker van de NCG hem met de neus op de feiten drukte.
Het CVW herkent zich niet in de uitspraken van de minister. 'Wij handelen altijd naar eer en geweten binnen onze opdracht. Daarbij zijn wij afhankelijk van derden. Verder voelen wij niet de behoefte hierop inhoudelijk te reageren', schrijft algemeen directeur Geeke Feiter van het CVW.
Tips over dit onderwerp? Neem contact op met onze verslaggever via mmiskovic@rtvnoord.nl.