Crowdfunding geslaagd: leerlingen CBS Noordkaap alsnog naar Nemo (update)

De leerlingen van groep 6 van CBS De Noordkaap uit Uithuizermeeden kunnen alsnog naar het Nemo Science Museum in Amsterdam. De crowdfundingactie die dat mogelijk moest maken bleek succesvol.
De school had meegedaan aan de E-waste race, een inzamelwedstrijd van electrische apparaten. De klas leek de wedstrijd in gemeente Het Hogeland de avond voor de deadline te zullen winnen, maar buurschool NBS De Sterren ging de Noordkaap door een tactische zet op het laatste moment voorbij.

Sneu

De prijs, een trip naar het Nemo Science Museum, ging ze daardoor op het laatste moment aan de neus voorbij. Logisch dus dat de leerlingen van groep 6 van de Noordkaap bijzonder sneu waren.
Vele mensen hadden met de kinderen te doen, zo bleek onder meer uit telefoontjes die binnenkwamen op de redactie van RTV Noord.

1105 euro binnen

Directrice Rianne Timmermans-Linnenkoper van CBS De Noordkaap ondernam actie en zette een crowdfundingactie op om de kinderen alsnog naar Nemo te kunnen laten gaan. Met succes. Op zondagochtend was er 1105 euro binnengekomen. Ruim voorbij het streefbedrag van 1000 euro dus.
'Helemaal super', reageert Timmermans. 'Zaterdagmiddag rond vijf uur was het streefbedrag al bereikt. We waren er ontroerd van! Maar ook daarna bleven er donaties komen van mensen die meenden dat dat er nog een etentje bijhoorde. Echt geweldig.'

Voldoende

Timmermans gaat ervan uit dat het bedrag voldoende zal zijn. 'Ik moest vrijdag snel schakelen, maar ik neem aan dat we voor duizend euro een bus kunnen huren en naar binnen mogen...'
De winnaar van de E-waste race gaat op 15 november naar Amsterdam. 'Wij gaan waarschijnlijk de week daarvoor', zegt Timmermans.
(Het bericht is aangevuld met de reactie van directrice Rianne Timmermans-Linnenkoper)