Supercross wil meer dan alleen motorcross bieden

De Dutch Supercross in Zuidbroek belooft in het eerste weekend van november weer een waar spektakel te worden. De belangstelling voor het motorsportevenement in de Eurohallen is overweldigend groot.

De coureurs staan in de rij om deel te mogen nemen. 'In voorgaande jaren moesten we lobbyen bij de rijders om naar Zuidbroek te komen. Nu bieden ze zichzelf aan. Het is niet normaal', zegt organisator Pepijn de Haan van de Stichting Motorsport Noord Nederland.

De deelnemerslijst van de belangrijkste klassen, de SX1 en SX2, is al tot het maximale gevuld met vooral buitenlandse crossers.

Volgend jaar het ONK

Om meer vertier te bieden aan het publiek, komt er ook een grote tent naast de hal. Daar treden bands op. 'Het moet een soort festivalsfeer worden. Gelukkig hebben we de vergunningen binnen om dit ook te realiseren. En er is ook een nieuwe groep vrijwilligers uit Siddeburen die meehelpt.'

De Haan benadrukt dat het evenement zonder de 250 vrijwilligers geen doorgang zou kunnen vinden. Ook omdat de Dutch Supercross vanaf de komende editie zelf de verkoop van eten en drinken doet. De afgelopen acht jaar verzorgde Van der Valk zelf de catering.

Als klap op de vuurpijl wordt er volgend jaar ook een wedstrijd voor het Open Nederlands Kampioenschap georganiseerd in Zuidbroek. 

Meer over dit onderwerp:
sport ZUIDBROEK
Deel dit artikel:

Recent nieuws