PvdA'er Engelkens probeert nieuwe coalitie Oldambt te smeden

PvdA'er Gert Engelkens, fractievoorzitter in Provinciale Staten, krijgt leiding in de nieuw te vormen coalitie in de gemeente Oldambt. Coalitiepartijen PvdA, VVD en Partij voor het Noorden (PvhN) hebben de Groninger aangewezen om de vervolggesprekken te voeren.

Die gesprekken worden gevoerd met het CDA, de ChristenUnie en D66. Er zijn in elk geval twee van de drie partijen nodig om tot een meerderheid te komen in de Oldambtster coalitie.

GBO haakt af

Het college van de gemeente Oldambt viel toen de SP begin september aangaf zich niet te kunnen vinden in de aangekondigde bezuinigingen. De SP stapte uit het college, waardoor de drie overgebleven partijen nog slechts tien van de 25 zetels in handen hadden.

Vervolgens voerden PvdA'er Hilbert Flokstra, VVD-er Harold de Groot en PvhN-voorman Jurrie Nieboer gesprekken met de kandidaten om tot een nieuw college te komen. Dat waren Gemeentebelangen, het CDA, de ChristenUnie en D66.

Gemeentebelangen haakte afgelopen donderdag af, omdat de partij zich ongehoord voelt.

Engelkens

De drie fractievoorzitters van de coalitiepartijen van Oldambt geven nu de regie enigszins uit handen. Zij voeren niet langer gesprekken met de drie overbleven kandidaten, dat gaat Gert Engelkens voor hun doen.

'Gert kent de spelers en de politieke kwesties van het Oldambt. Hierdoor is hij in staat om snel en effectief aan de slag te kunnen', schrijven de coalitiepartijen.

Lees ook:

- Weglopen Gemeentebelangen Oldambt komt 'als donderslag bij heldere hemel'
- Gemeentebelangen stapt uit college-onderhandelingen Oldambt
- Oud-wethouder Swagerman hoeft geen wachtgeld

Meer over dit onderwerp:
WINSCHOTEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws