RWE moet terug naar 'rekentafel' om te kunnen bijstoken

De effecten van het bijstoken van biomassa in de RWE Eemshavencentrale zijn nog onvoldoende in kaart gebracht. Dat zegt de Commissie voor de milieueffectrapportage (m.e.r.).

De instantie adviseert de centrale RWE in Delfzijl om in het rapport over de uitbreiding van de verbrandingsinstallatie te beschrijven wat de maximale gevolgen hiervan zijn.

Opvoeren

De RWE Eemshavencentrale is een kolencentrale waar nu vijftien procent biomassa verstookt mag worden. RWE wil dit aantal verdubbelen.

In het huidige milieueffectrapport is volgens de commissie uitgegaan van een gemiddelde hoeveelheid biomassa, terwijl dit in de toekomst niet het geval is.

De provincie Groningen hakt uiteindelijk de knoop door over de uitbreiding. De instantie vroeg de Commissie om het rapport alvast te toetsen.

Aanpassen

RWE moet nu eerst het huidige milieueffectrapport aanpassen om te kunnen uitbreiden, zegt een woordvoerder van de provincie Groningen. 'Dit advies volgen wij op. Zij zullen van ons een verzoek krijgen om het rapport aan te passen, dan beoordelen wij het daarna opnieuw.'

Eind september is de verbrandingsinstallatie van RWE overgestapt op biomassa, een vorm van geperste houtkorrels.

Lees ook:

- 'Door biomassa besparen we 1,3 miljoen ton aan CO2'

Meer over dit onderwerp:
DELFZIJL
Deel dit artikel:

Recent nieuws