Polling verslaat concurrente in Abu Dhabi

Kim Polling op archiefbeeld
Kim Polling op archiefbeeld © JK Beeld
Kim Polling heeft het Grand Slam-toernooi van Abu Dhabi gewonnen. De judoka uit Zevenhuizen won in de klasse tot 70 kilogram van Sanne van Dijke.
Beiden zijn in de race voor een olympisch ticket. Polling heeft in die strijd wel een flinke achterstand. Door de zege liep ze 300 punten in op haar concurrente.

Olympische ranglijst

Ze komt ook in de buurt van de achttiende plaats op de olympische ranglijst. Die plek geeft recht op deelname aan de Olympische Spelen. Van Dijke staat momenteel op de negende plaats. De kans is groot dat ook zij binnen de top-18 blijft staan.
In dat geval wijst de judobond één judoka aan. De deadline is op 30 mei 2020.

Hernia

Het olympisch traject loopt al vanaf mei 2018. Polling heeft weinig punten behaald in de achterliggende periode omdat ze zich liet opereren aan een hernia. Vandaar dat ze een forse achterstand opliep op Van Dijke. 
Polling kan terugkijken op eens sterk toernooi in Abu Dhabi. In de aanloop naar de strijd om het goud won ze al haar partijen op ippon. Ook in de eindstrijd scoorde ze een vol punt. De voorgaande twee keer dat ze meedeed, verloor ze tot twee keer toe in de finale.