Laatste studenten vertrekken uit noodopvang: 'We gaan ze netjes wakker maken'

De laatste van drie noodopvanglocaties voor internationale studenten in Stad is gesloten. De negen laatste studenten moesten zaterdagochtend vertrekken uit de opvang aan de Peizerweg.

'Dit is de laatste groep die nog een kamer moet vinden, we helpen ze ook mee', zegt Will Panman, verantwoordelijk voor studentenhuisvesting bij de gemeente Groningen.

Wakker maken

'We gaan ze netjes wakker maken, ze moeten naar buiten', vertelt Marleen Marinus van vastgoedbeheerder Huis van Verhuur, voordat ze zaterdag rond half negen naar binnen gaan. 'Maar ze zijn geïnformeerd.'

Will Panman en Marleen Marinus (Foto: Wiebe Klijnstra/RTV Noord)

Afbeelding

Tentamenhal

De noodopvang aan de Peizerweg zat in het complex The Village. Op het hoogtepunt sliepen daar 78 internationale studenten. De zaal wordt omgetoverd tot tentamenhal.

'Het is niet makkelijk om in Groningen een kamer te vinden, net als in Amsterdam en Utrecht. Maar omdat er meer bijgebouwd wordt, wordt het aanbod van kamers wel steeds groter', weet Panman.

'Maar als je hier vanuit het buitenland komt en moet gaan zoeken, is dat echt heel lastig. Je moet hier al zijn om een kamer te vinden, vandaar de noodopvang.'

Internationaler

Volgend jaar zal er weer een noodopvang zijn. 'Het onderwijs wordt ook steeds internationaler.'

Lees ook:

- Studenten Esdoornflat pakken hun biezen
- Eerste internationale studenten trekken in noodopvang

Meer over dit onderwerp:
studenten woneninstad GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws