Lycurgus probleemloos langs ZVH

Hossein Ghanbari slaat de bal hard langs het tweemansblok van ZVH
Hossein Ghanbari slaat de bal hard langs het tweemansblok van ZVH © JKBeeld
De volleyballers van SAMEN. Lycurgus hebben zaterdagavond zonder problemen met 3-0 gewonnen van Reco ZVH uit Zevenhuizen. Via de setstanden 25-13, 25-21 en 25-15 werd de zege in 1 uur en 10 minuten veilig gesteld.
Vooraf was de verwachting dat Lycurgus met 3-0 zou winnen van de promovendus en in de eerste set bleek het krachtsverschil inderdaad groot. Binnen 20 minuten werd set 1 binnen gesleept met 25-13 en leek ZVH rijp voor de slacht.

Verzet ZVH

De tweede set gaf echter een ander beeld dan de eerste. ZVH beet van zich af en nam brutaal een 13-8 voorsprong. Lycurgus zette daarna weer een tandje bij en via 15-15 werd de tweede set alsnog door Lycurgus gewonnen met 25-21.

Meer kwaliteit

De derde set ging alleen tot 5-5 gelijk op. Daarna lieten de Groningers opnieuw zien over meer kwaliteit te beschikken en met 25-15 ging ook set 3 overtuigend naar Lycurgus.

Koploper

Lycurgus heeft na vier wedstrijden de maximale score van twaalf punten en staat daarmee bovenaan in de eredivisie. Komende vrijdag gaat Lycurgus op bezoek bij Draisma Dynamo en dan wordt Lycurgus voor het eerst dit seizoen echt getest.