Sparks boekt eerste seizoenszege door Utrecht Cangeroes te verslaan

Kirsten Simpson, rechts in het witte shirt, gaat de strijd aan om balbezit archieffoto © JK Beeld
De basketbalsters van Martini Sparks zijn eindelijk van de hatelijke nul af. Zaterdagavond werd Utrecht Cangeroes met een forse 81-59 nederlaag naar huis gestuurd.
Met deze zege deed Sparks meteen ook de laatste plaats over aan de tegenstander uit Utrecht. Interim-coach Klaas Stoppels sprak van een echte teamprestatie waarin elke speelster haar bijdrage leverde. Demi Mulder ontbrak bij de thuisploeg vanwege een enkelblessure. Het was de eerste zege voor de Harenaars dit seizoen.

Overtuigende start

Sparks startte vol overtuiging tegen de ploeg uit Utrecht en drukte deze spurt in het eerste kwart tot een 16-14 voorsprong uit. Door een aantal goed gelopen fastbreaks werd de voorsprong bij rust uitgebreid tot een verschil van zeven punten: 35-28.

Verschil

Na de onderbreking maakten de Harense vrouwen het verschil definitief getuige een 60-48
tussenstand in dertig minuten basketbal. In het laatste kwart kwam de zege van Sparks niet meer in gevaar en werd het gat groter gemaakt met de tegenstander uit Utrecht.

Voorlaatste

Topscorer aan de kant van Martini Sparks was Kim Jaasma met zeventien punten, Jay-Eliza Burgos was goed voor zestien punten. Sparks heeft twee punten uit zes wedstrijden behaald en staat daarmee op de zevende en voorlaatste plek in de eredivisie.