Pathé bioscoop blijft dicht tot woensdag

De Pathé bioscoop op het Gedempte Zuiderdiep in de stad Groningen blijft ook maandag en dinsdag gesloten voor het publiek. Dat staat in een persverklaring van het bedrijf.
Zaterdag werden in het pand twee schoonmakers - het echtpaar Marinus en Gina uit Slochteren - van het leven beroofd. Verdachte van de dubbele moord Ergün S. werd zondagochtend gearresteerd.

Slachtofferhulp

'Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers en hun familie. Slachtofferhulp is ingeschakeld voor onze collega's in Groningen', laat het statement lezen. 'De veiligheid van onze bezoekers staat altijd voorop. De voorstellingen zijn van zaterdag tot en met dinsdag bij Pathé Groningen afgelast. Alle bezoekers die voor deze periode een ticket hebben gekocht krijgen hun geld terug.'
Het officiële statement op de website van Pathé Groningen.

Langere sluiting

Eerder maakte het bedrijf bekend dat de bioscoop zaterdag en zondag gesloten zou zijn. Een reden voor de langere sluiting wordt niet gegeven.
Voor de bioscoop stond zondagmiddag wel een auto van Post Mortem Facilities. Een bedrijf dat volgens hun website gespecialiseerd is in het reinigen en desinfecteren van overlijdens- en ongevalslocaties.

Feestelijke première

De feestelijke première van de film 'Een eigen planeet - Frans Haks en het Groninger Museum' die zondagavond plaats zou vinden in Pathé, werd door de gebeurtenissen van de afgelopen dagen verplaatst naar het Groninger museum zelf, waar binnen 24 uur één van de zalen was omgebouwd tot bioscoopruimte.
Directeur Andreas Bluhm stond in zijn openingswoord stil bij de nabestaanden en het personeel van Pathé.