Oldambt nodigt pleegouders uit voor kopje koffie

Er is een tekort aan pleeggezinne in Nederland
Er is een tekort aan pleeggezinne in Nederland © Roos Koole/ANP
De gemeente Oldambt nodigt pleegouders uit z'n gemeente uit om een kopje koffie te komen drinken. De gemeente doet dat in het kader van de Week van de Pleegzorg.
Die Week vindt plaats van woensdag 30 oktober tot woensdag 6 november. Via hun pleegzorgorganisatie worden Oldambster pleeggezinnen uitgenodigd om op 1 november in het gemeentehuis op de koffie te komen.

Trots op pleeggezinnen

'We zijn trots op de pleeggezinnen in onze gemeente', laat wethouder jeugd Bard Boon weten. 'Het is helaas niet altijd vanzelfsprekend dat een kind kan opgroeien in zijn of haar thuisomgeving. Daarom willen wij de pleeggezinnen in onze gemeente in het zonnetje zetten.'
De Week van de Pleegzorg is bedoeld om aandacht te vestigen op het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders in Nederland.

Actieweek

Tijdens de Week van de Pleegzorg worden overal in Nederland wervingsacties georganiseerd. In de provincie Groningen werken de organisaties die pleegzorg aanbieden actief samen aan deze actieweek. Zo organiseren Elker jeugdhulp & onderwijs, Leger des Heils en William Schrikker Pleegzorg informatieavonden.