FC Groningen bekert moeizaam verder na nipte zege op Harkemase Boys

Samir Memisevic, goed voor twee doelpunten in Harkema, en Mo el Hankouri.
Samir Memisevic, goed voor twee doelpunten in Harkema, en Mo el Hankouri. © OrangePictures
FC Groningen heeft met af en toe hangen en wurgen de tweede ronde van de KNVB-beker bereikt. Harkemase Boys werd op sportpark De Bosk in Harkema met 1-2 verslagen.
Het duel lag in de eerste helft een half uur stil vanwege brandend vuurwerk op het veld. Dit gebeurde in de 33ste minuut. Daardoor lag het duel ongeveer een half uur stil. Vrij snel nadat het duel hervat werd, benutte Samir Memisevic een strafschop (0-1).

Schitterend schot

Toen opnieuw Memisevic in het begin van de tweede helft de 0-2 liet aantekenen - een schot van dicht bij na afgeslagen corner - leek het duel gespeeld.
Niets bleek minder waar want amper twee minuten later scoorde Harkemase Boys-aanvaller Robert Stelpstra met een schitterend schot de aansluitingstreffer. Harkema bleef hierdoor in een goed resultaat geloven.
In de slotfase bleef de Friese derde divisionist aandringen, maar bleef FC Groningen ternauwernood overeind.