Forum Groningen opent met 24 uur durend 'feest voor iedereen'

© Remy van Mannekes/RTV Noord
Bij de opening van het Forum Groningen, voorheen het Groninger Forum, is een hoofdrol weggelegd voor het publiek. Vrijdag 29 november om 17.00 uur gaan de deuren open en is het 24 uur lang feest in het multifunctionele gebouw aan de Nieuwe Markt in Groningen.
'Centraal bij de opening staat nu niet eens een artiest of iemand van koninklijke bloede. Wij vinden dat na al die jaren wachten de opening een feest moet zijn voor iedereen uit Stad en Ommeland', zegt directeur Dirk Nijdam van Forum Groningen.

Programma

'We zetten in op een langdurig programma, zodat iedereen op zijn eigen tijdstip kennis kan komen maken met het Forum', aldus Nijdam.
Belangstellenden kunnen niet alleen overal in het gebouw een kijkje nemen, er zijn ook allerlei activiteiten. Zoals dansen met robots, meezingen met Grease, daten met schrijvers of luisteren naar levende boeken. Het complete programma voor de opening van het Forum is te vinden op een speciale website.

Ontmoetingsplek

Forum Groningen wil uitgroeien tot een ontmoetingsplek voor Groningers. In het pand zitten onder meer een bibliotheek, vijf filmzalen, horeca en een dakterras met uitzicht over de stad.
Vanaf 7 december zijn er ook exposities te zien. Op 11 januari 2020 opent Storyworld, een nieuw museum waarin strips, animatie en games centraal staan.