Nog veel onduidelijk rond 'moordpoging' in Stadskanaal

© Jos Schuurman/FPS
Een man (50) en een vrouw (35) uit Groningen die worden verdacht van een poging tot moord op een man in Stadskanaal, blijven vastzitten tot hun strafzaak inhoudelijk wordt behandeld.
Dat bleek donderdag tijdens een zogeheten pro-formazitting. De verdachten zouden zich eind juli schuldig hebben gemaakt aan een poging tot moord. Dat gebeurde bij een woning aan de Stationsstraat in Stadskanaal.

Hondenriem

Het slachtoffer (destijds 27 jaar) raakte daarbij ernstig gewond. Hij zou zijn gestoken met een mes en mishandeld met een hondenriem.
Het is niet duidelijk wat zich precies bij de woning heeft afgespeeld. De verdachten zouden van plan zijn geweest die avond het slachtoffer op te zoeken in Stadskanaal. Ze zouden 'bepaalde voorwerpen' hebben meegenomen. Het slachtoffer zou naar buiten zijn gelokt. Toen hij de deur open deed, zou hij zijn aangevallen.
Voor de inhoudelijke behandeling van de zaak moet een verslag van een arts over de verwondingen van het slachtoffer aan het dossier worden toegevoegd. Ook missen er foto's van de hondenriem, waarmee hij zou zijn geslagen.

'Geen mes'

De advocaat van de mannelijke verdachte betwijfelt dat het slachtoffer is gestoken. Er zijn drie getuigen, en geen van hen heeft het over een mes gehad, stelt hij vast.
De vrouw is bang dat zij haar huis kwijtraakt, nu zij langer blijft vastzitten.
Beide verdachten verschenen op zitting. De verdediging verzocht de rechtbank het tweetal vrij te laten tot de inhoudelijke behandeling. Maar dat verzoek wees de rechtbank af.
De strafzaak staat voorlopig gepland over twee weken.