BioPack lijkt voorlopig gered

© Martin Drent/RTV Noord
Het bedrijf BioPack in Appingedam kan voorlopig bij Werkplein Fivelingo blijven. Een geldschieter betaalt een deel van de huurachterstand om het bedrijf meer tijd te geven.
Vorige week werd bekend dat BioPack, dat ruimte huurt bij Werkplein Fivelingo, al maandenlang de huur niet betaalt.
Er waren stappen gezet om het bedrijf per 1 november uit het pand te zetten.

Productie neemt toe

Het bedrijf maakt biologisch afbreekbare verpakkingen, zoals aardbeienbakjes. De directie liet weten dat het een moeizame start heeft gehad, maar dat het aantal klanten nu groeit. Het bedrijf denkt op korte termijn tientallen werknemers nodig te hebben.
Burgemeester Gerard Beukema van Delfzijl liet donderdagavond weten dat dit vertrouwen gefundeerd is. Ook verschillende geldschieters zien dat het beter gaat met BioPack.

Vertrouwen in toekomst

'Het beeld dat de directie geeft, wordt gedeeld met de financierders. Daarom is afgesproken voor de maanden oktober, november en december de huur te voldoen om Biopack tijd te geven om te praten over de financiering', zegt Beukema.
Werkplein Fivelingo heeft zelf ook belang bij het bedrijf, omdat daar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen werken. 'Als het onverhoopt failliet gaat, is dat ook negatief voor de taakstelling van het Werkplein', aldus Beukema.

Anderhalve ton

De huurachterstand bij BioPack was een extra tegenvaller voor Werkplein Fivelingo, dat dit jaar al met een tekort van bijna twee miljoen euro kampt. Het is niet bekend hoe groot de huurschuld exact is, maar uit de jaarstukken blijkt dat de totale huuropbrengst bijna anderhalve ton is.
De gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum moeten het tekort opvangen.
De directie van Biopack is meerdere keren gevraagd om een reactie, maar wil niet reageren op de kwestie.