Man krijgt klappen wegens 'telefoondiefstal', maar die blijkt bij gevonden voorwerpen te liggen

Voor uitgaansgeweld in Appingedam heeft het Openbaar Ministerie tegen een 21-jarige man uit Groningen 80 dagen jeugddetentie geëist, waarvan 43 dagen voorwaardelijk.

De man hoeft in dat geval niet meer naar de gevangenis, omdat hij 37 dagen in voorarrest heeft gezeten.

Geschopt

De man sloeg en schopte vorig jaar op 7 januari voor de deur van een kroeg een man. Poging toebrengen zwaar lichamelijk letsel vond de officier van justitie bewezen.

Twee vrienden van de man uit Delfzijl (20) en Appingedam (20) hoorden voor hun rol in deze mishandeling werkstraffen tot 140 uur tegen zich eisen.

Gevonde voorwerpen

De drie beschuldigden het slachtoffer van diefstal van een telefoon. Zij meenden dat die daarmee de kroeg uitliep. Zij liepen de man achterna en eisten op luide toon de telefoon terug. Het slachtoffer was naar buiten gelopen om geld te pinnen. Hij wist niets van de telefoon.

Voordat de man er erg in had, werd hij tegen de grond geslagen en geschopt. Omstanders hoorden het slachtoffer hard huilen. De politie werd gebeld. Het drietal werd kort daarop aangehouden. De telefoon, waar alles mee begon, lag in de kroeg: bij de gevonden voorwerpen.

Bierflesje richting broer

De Stadjer stond ook terecht voor het mishandelen van zijn tweelingbroer. Dit gebeurde op hun verjaardag in oktober in 2017. De man gooide een vol bierflesje tegen het bovenbeen van zijn broer.

De kroonkurk van de fles liet een stevige afdruk achter. De Stadjer vernielde daarna enkele ramen van de woning.

Op de rit

De man laat zich begeleiden en hij lijkt zijn leven op de rit te hebben. De officier van justitie hield in haar strafeis rekening met deze positieve wending. Ze eiste daarnaast een smartenbedrag van 1000 euro voor het slachtoffer.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak. 

Meer over dit onderwerp:
rechtszaken APPINGEDAM
Deel dit artikel:

Recent nieuws