Lycurgus lijdt eerste competitienederlaag in topper tegen Dynamo

De volleyballers van SAMEN. Lycurgus zijn vrijdagavond tegen de eerste nederlaag in de competitie aangelopen. In het Omnisportcentrum in Apeldoorn was Dynamo met 3-1 te sterk. De setstanden in Gelderland waren 23-25, 25-18, 25-14 en 25-18.

Niks aan de hand

Bij Lycurgus ontbrak de Amerikaan Colin Mahan vanwege trieste privéomstandigheden. Na de eerste set leek er niks aan de hand te zijn voor de vice-kampioen.

De aanval liep soepeltjes en hoewel de thuisploeg de voorsprong van de gasten niet te hoog liet oplopen bleven de Groningers steeds aan de goede kant van de score. Hossein Ghanbari benutte het tweede setpoint.

Initiatief kwijt

Hierna raakte de ploeg van de jarige coach Arjan Taaij het initiatief kwijt aan de steeds fanatieker spelende thuisploeg. Dynamo speelde als herboren en smashte naar hartenlust over het blok van de gasten.

De tweede set ging al met duidelijke cijfers naar de gastheer, in de derde set had Lycurgus helemaal niets in de melk te brokkelen getuige het verschil van elf punten.

Tij niet meer te keren

In de laatste set probeerde Lycurgus met man en macht het tij nog te keren, maar dit liet de thuisploeg niet toe. Door deze 3-1 nederlaag zakken de Groningers naar de tweede plaats in de competitie met 12 punten uit vijf gespeelde duels.

Volgende week zaterdag 9 november komt Lycurgus weer in actie. Dan is in Topsportcentrum van het Alfa-college Advisie SSS de tegenstander.

Meer over dit onderwerp:
sport lycurgus APELDOORN
Deel dit artikel:

Recent nieuws