Passen en meten: busbrug gaat op transport

De tijdelijke brug is weggehaald die de afgelopen jaren boven de Paterswoldseweg hing. Op een meterslange oplegger werd de baileybrug zondagmorgen weggevoerd. Dat was passen en meten in de bochten. Voor zover bekend is alles goed gegaan.

De tijdelijke brug was onderdeel van de busbaan tussen Hoogkerk en het Hoofdstation in Groningen. Onder de constructie werd gewerkt aan de nieuwe spoortunnel van de Paterswoldseweg. Die werkzaamheden zitten nu in de laatste fase.

Veroorzaakte overlast

De komende tijd wordt er een definitieve brug gebouwd bij het kruispunt. Over twee weken kunnen bussen daar overheen. Tot die tijd rijden ze om. Halverwege december gaat de tunnel open voor al het verkeer. Die is nodig omdat er vanaf eind volgend jaar meer sneltreinen tussen Groningen en Leeuwarden gaan rijden.

Zoals de brug er tot voor kort bij hing.

Afbeelding

Foto: Marco Grimmon/RTV Noord

De tijdelijke brug zorgde voor overlast voor omwonenden. Zij klaagden over lawaai en trillingen in huis als er taxi's of bussen over de brug reden. Uiteindelijk werden taxi's geweerd, omdat ze zich vaak niet aan de maximumsnelheid hielden.

Lees ook:

- Nieuwe tunnel Paterswoldseweg nadert voltooiing
- Stad stelt taxiverbod in op busbaan tussen Hoogkerk en Hoofdstation
- Omwonenden merken niets van 'oplossing' voor brugkabaal

Deel dit artikel:

Recent nieuws