Dit weekend in Groningen: lampionnen, badeendjes en klassieke sportauto's

Wat is er dit weekend te doen in Groningen? We zetten een paar activiteiten voor je op een rij in onze weekendagenda.

Streektaaldag

Ons Noabershoes in Veelerveen staat zaterdagavond vanaf 19.00 uur in het teken van het Nije Westerwolde Streektoalfestival.

Kaarten kosten een tientje en dan krijg je een programma met optredens van artiesten als Josien Bakker, Edwin Jongedijk, Steernvanger en Berny Jansema. Daarnaast zijn er dichters en verhalenvertellers te horen, zoals Aly Freije.

Afbeelding

Edwin Jongedijk (Foto: David Woltinge)

Mantelzorg

Veel Groningers zorgen voor een familielid, buur of vriend en zijn dus mantelzorger. Op de Dag van de Mantelzorg worden zij zaterdag in het zonnetje gezet.

Dat gebeurt op meerdere plaatsen, waaronder Bedum en Groningen. In zalencentrum HanzePlaza in Stad worden de aanwezigen 's avonds vanaf 19.45 uur getrakteerd op een optreden van Willeke Alberti.

Afbeelding

Willeke Alberti (Foto: Paul Bergen/ANP Kippa)

Sint Maarten

Als je het over mantels hebt, dan denk je ook al snel aan Sint Maarten. Maandag is weer de dag dat ons lichtje branden mag. Op het Zigtermanplein in Loppersum kunnen kinderen zaterdag tussen 11.00 en 15.00 uur alvast een biet uithollen en versieren. Deelname is gratis, maar neem wel zelf een mesje en lepel mee.

In de stad wordt zaterdag de traditionele Sint Martinusoptocht gehouden. Om 16.30 uur vertrekt de stoet vanaf het Academieplein richting de Martinikerk. De kinderen met de mooiste zelfgemaakte lampionnen krijgen een prijs. Wil je inspiratie opdoen? Dan kun je 's middags nog meedoen aan een gratis workshop voederbietenlampionnen maken.

Afbeelding

De voederbietenuitdeling in Groningen (Foto: Volksvermaken Groningen)

Badeendjesrace

Maandag is het niet alleen Sint Maarten, dan begint ook het carnavalsseizoen weer. Carnavalsvereniging De Kloosterwiekers Ter Apel bestaat 55 jaar en houdt daarom een badeendjesrace.

Duizenden badeendjes worden zondagmiddag om 14.00 uur te water gelaten. Als je een lot hebt gekocht en jouw eendje tot de vijf snelste in het kanaal langs de Hoofdstraat behoort, dan win je een beste geldprijs.

Afbeelding

Foto: Robin Utrecht (ANP Foto)

Wat je de komende dagen ook gaat doen, wij wensen je een heel fijn weekend!

Meer over dit onderwerp:
Uitagenda GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws