Mishandeling Steentilbrug in Opsporing Verzocht levert vijf tips op

De zware mishandeling die op 30 juni van dit jaar plaatsvond op de Steentilbrug in Stad, werd dinsdagavond belicht in Opsporing Verzocht. De uitzending leverde vijf tips op.

Op die vroege zondagochtend in juni, werd een 47-jarige Stadjer door een nog onbekende man geslagen. De Stadjer raakte door de mishandeling zwaar gewond. De eerder door de politie vrijgegeven beelden, leidden nog niet tot de gouden tip.

Betonnen rand

De 47-jarige Stadjer kwam bij de mishandeling ten val en raakte met zijn hoofd een betonnen rand. Hij werd vervolgens in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

In Opsporing Verzocht werd duidelijk dat de kaak van de man los stond, en dat hij een schedelbasisfractuur, een hersenschudding en meerdere breuken in het gezicht heeft opgelopen.

Vloeibaar voedsel

De man kan nog steeds moeilijk lopen en kan alleen vloeibaar voedsel eten. Bovendien heeft hij een gehoorbeschadiging opgelopen.

De verdachte maakte deel uit van een groepje van vier. Het slachtoffer was hen tegengekomen op de hoek van de Steentilstraat en het Gedempte Zuiderdiep. Bij de Steentilbrug, waren dader en slachtoffer van de mishandeling wat achterop geraakt.

Nadat de man had uitgehaald, rende de man in de richting van de Oosterhaven.

Portemonnee gestolen

Vlak voor of vlak na de mishandeling, is van het slachtoffer de portemonnee gestolen. Met zijn pinpas werd die ochtend betaald in een supermarkt aan het Damsterdiep.

De politie heeft inmiddels contact gehad met twee mannen van het groepje van vier. Die zeiden dat ze de man die de klap had uitgedeeld niet zo goed kenden. De politie houdt er rekening mee dat de man niet in (de omgeving van) Groningen woont.

Lees ook:

- Mishandeling Steentilbrug in Opsporing Verzocht
- Politie zoekt getuigen mishandeling Steentilbrug

Deel dit artikel:

Recent nieuws