Donar lijdt opnieuw een forse Europese nederlaag

De basketballers van Donar hebben woensdagavond in het Belgische Charleroi het derde pouleduel in de Europe Cup met 87-56 verloren van Spirou Basket. Het is de tweede opeenvolgende uitnederlaag voor de Groningers.

Het eerste kwart ging gelijk op (20-19). In het tweede kwart liep de thuisploeg, vooral dankzij Anthony Beane uit op Donar. De Amerikaan maakte maar liefst 23 punten voor rust, waaronder vijf driepunters uit zeven pogingen. Halverwege stond het 42-32

Balverlies

In het derde bedrijf liepen de Belgen nog veel verder uit (65-41), vooral doordat de Groningers tot dat moment veel meer balverlies leden dan de Belgen (17 keer tegenover 8 keer).

In het laatste kwart kwam Donar op vrijwel alle fronten tekort. Donar had in totaal maar liefst 22 turnovers, Spirou 11.

Anthony Beane

De man van de wedstrijd was zonder twijfel Anthony Beane. Hij was goed voor 33 punten, waaronder zeven driepunters uit elf pogingen.

Freeman

Topscorer bij Donar was Deshawn Freeman met dertien punten. Donte Thomas maakte er elf.

Winst en verlies

Spirou, dat tot nu toe alle vijf duels in de Belgische competitie verloor, won het eerste pouleduel in de Europe Cup thuis van Pinar Karsiyaka (81-76). Spirou verloor het tweede duel pas na verlenging nipt uit bij Phoenix Brussels (104-101).

De ploeg van coach Erik Braal begon de poulefase met een thuiszege op Phoenix Brussels (75 - 63) en verloor vorige week in het Turkse Izmir met twintig punten verschil van Pinar Karsiyaka (77-57).

Oude bekende

Overigens troffen Spirou en Donar elkaar vorig seizoen eveneens in de eerste poulefase van de Europe Cup. In België werd met 28 punten verschil verloren door de Groningers (92-64). In MartiniPlaza was Donar net iets sterker (76-73).

Phoenix Brussels

Volgende week reizen de Groningers opnieuw af naar België. Donar speelt dan tegen Phoenix Brussels.

Lees ook:

- Braal: 'Ik neem de volledige verantwoordelijkheid voor deze nederlaag'

Meer over dit onderwerp:
sport donar CHARLEROI
Deel dit artikel:

Recent nieuws