Groninger binnenstad krijgt opvang voor kinderen van shoppende ouders

Je kinderen afzetten bij de opvang om zelf lekker te gaan shoppen? De komende zeven zaterdagen kan dat in de binnenstad van Groningen.

Opvanglocatie Kastanjeplein van SKSG aan de Nieuwstad wordt daarvoor omgetoverd tot 'Het huis van Ome Loeks'.

Proef

Het initiatief voor de opvang komt van de Groningen City Club (GCC). In eerste instantie gaat het om een proef van zeven weken. Kinderen tussen de 4 en 10 jaar kunnen op zaterdagen voor maximaal drie uur langsgebracht worden.

Kindervriendelijk centrum

Het Huis van Ome Loeks is één van de initiatieven van de Groningen City Club om de binnenstad van Groningen kindvriendelijker te maken, zegt voorzitter Eric Bos.

'De binnenstad van Groningen moet voor iedereen een geweldige plek zijn om te verblijven, om te winkelen en te genieten van het culturele aanbod. Gezinnen met jonge kinderen krijgen met het Huis van Ome Loeks nu ook de kans om even zonder kinderen onze prachtige stad te verkennen. In de wetenschap dat ze op een centrale locatie veel plezier hebben met andere kinderen.'

Workshops

De opvang zorgt tijdens de proefperiode voor de nodige activiteiten, zegt Guido Heeringa namens SKSG.

'We bieden hier leuke workshops en activiteiten in een veilige omgeving. Gezinnen kunnen hierdoor langer van onze prachtige stad genieten.'

Gratis proef

'Het huis van Ome Loeks' is van 9 november tot en met 21 december elke zaterdag geopend tussen 10:00 en 17:00 uur. Tijdens de proef is de opvang gratis.

Er geldt wel een maximum groepsgrootte.

Eerder initiatief

In 2013 bood SKSG ook al enige tijd kinderopvang voor shoppende ouders. Toen gebeurde dat niet op zaterdag, maar tijdens koopzondagen.

Lees ook:

- Je kind in de opvang en zelf shoppen in Stad: werkt dat?
- Ondernemers in Stad: 'Binnenstad moet kindvriendelijker'
- Weinig ouders gebruikten kinderopvang op koopzondag (2013)

Meer over dit onderwerp:
GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws