Gebrek aan bluswater nekt brandweer bij woningbrand Westerlee (update)

In een woning aan de Engelkeslaan in Westerlee is donderdagmiddag brand uitgebroken. De brand is inmiddels volledig uitslaand. De bewoners konden op tijd uit het pand vluchten en zijn in veiligheid.

De brand begon als een schoorsteenbrand, meldt de brandweer, maar later vatte ook het dak vlam. Inmiddels slaan de vlammen metershoog uit het dak. Volgens een omstander was er ook een explosie te horen.

Geen bluswater

Aanvankelijk kon er nog wel worden geblust, maar toen de tanks van de blusvoertuigen leeg waren, zat de brandweer zonder water. De brandweerlieden konden daarna niet veel meer doen dan toekijken.

De brandweer moest daarom water van circa twee kilometer afstand halen. Hiervoor werd een wagen met een dompelpomp opgeroepen. Het duurde zo'n drie kwartier voordat deze aangesloten was op de beide blusvoertuigen en de brandweer het blussen kon hervatten.

Beperkte middelen

'We hebben alles geprobeerd met de beperkte middelen die we hadden, dat is helaas niet gelukt. Het huisje is in principe opgegeven. De aandacht gaat nu uit naar omliggende panden', zegt een brandweerwoordvoerder.

Rond 17:40 uur kon het sein 'brand meester' worden gegeven. Het nablussen zal volgens de brandweer nog wel enige uren in beslag nemen.

Verslaggever Beppie van der Sluis staat bij de woning en praat met Geert Walburg van de brandweer

Update: de eerdere berichtgeving is geactualiseerd met nieuwe informatie van de brandweer en een interview met de brandweer op locatie

Meer over dit onderwerp:
112nieuws brand WESTERLEE
Deel dit artikel:

Recent nieuws