Boer die verdacht wordt van gijzelen agenten is weer vrij

Protesterende boeren
Protesterende boeren © Martin Drent/RTV Noord
Boer Roel Heemstra uit Noordhorn is vrijgelaten. Hij werd maandag gearresteerd omdat hij twee agenten in zijn huis zou hebben vastgehouden.
Heemstra werd vrijdagmiddag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die deelde hem mee dat hij op vrije voeten kwam.
'Zijn voorlopige hechtenis is geschorst', meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. 'Wel blijft de verdenking van gijzeling staan.' De boer mag een mogelijk proces in vrijheid afwachten.

Politiepaard aangereden

De boer uit Noordhorn kreeg afgelopen maandag bezoek van twee agenten, die foto's wilden maken van de trekker van zijn stiefzoon. Die zou tijdens het boerenprotest in de stad Groningen enkele weken geleden een politiepaard hebben geraakt met zijn trekker.

Weg versperd

Heemstra gaf de agenten geen toestemming voor het onderzoek en toen ze wilden vertrekken, zou hij ze de weg versperd hebben. De boer werd vervolgens gearresteerd door een politieteam.

Actie bij politiebureau

Na de arrestatie van Heemstra riep zijn vrouw Diana Geerligs andere boeren op om met de trekker naar het politiebureau in Zuidhorn te komen. Tientallen boeren gaven gehoor aan die oproep en togen maandagavond naar Zuidhorn. Na een gesprek tussen Geerligs en de politie gingen ze naar huis.