Lees terug: Groningen pakt drie punten in Arnhem dankzij uitblinkende Padt

Joel Asoro loopt (2e van rechts) juichend weg nadat hij FC Groningen op 0-1 heeft gezet © Orange Pictures/Wil Kuijpers
FC Groningen heeft de uitwedstrijd tegen Vitesse met 1-2 gewonnen. Joel Asoro nam beide Groninger treffers voor zijn rekening, Linssen scoorde vlak na rust tegen.
De spits van de gasten opende na een klein kwartier de score. Nadat Vitesse-doelman Pasveer op een schot van Sierhuis een rebound moest toestaan sloeg Asoro toe. Na een dik half uur verdubbelde de huurling van Swansea City de score.

Goal en wereldredding Padt

Sierhuis kopte uitstekend door na een uittrap van Padt waarna Asoro effectief wist af te ronden. Vlak daarvoor had FC Groningen-doelman Sergio Padt met een wereldsave de gelijkmaker van Bryan Linssen voorkomen.

Liveblog

Dezelfde Linssen maakte in de 49e minuut de aansluitingstreffer. Vitesse speelde daarna lange tijd alles of niets, maar door een uitblinkende Padt bleef het bij 1-2. Lees het wedstrijdverloop terug via onderstaand liveblog: