Goals Asoro loodsen Groningen langs Vitesse en naar zesde plek op ranglijst

FC Groningen heeft vrijdagavond met 1-2 van Vitesse gewonnen. Hierdoor stijgt de ploeg van coach Danny Buijs voorlopig naar de zesde plaats op de ranglijst.
Joel Asoro maakte beide Groninger treffers en blonk samen met doelman Sergio Padt uit bij de gasten. Bryan Linssen scoorde vlak na de pauze tegen en belegerde daarna het doel van FC Groningen. Keer op keer schatte Padt de situatie goed in en greep fantastisch in op inzetten van onder anderen Dasa, Matavz en Dicko.

Ongeslagen

Het was het vijfde duel op rij waarin FC Groningen ongeslagen bleef. In deze serie werden dertien punten gepakt. Hierdoor komen de Groningers nu uit op twintig punten uit dertien duels.

Scherp

In Arnhem was FC Groningen razend scherp in de aanval. Na een klein kwartier kwamen de gasten op voorsprong. Een ziedend schot van Sierhuis werd nog gestuit door Vitesse-doelman Pasveer. Die moest een rebound toestaan die voor de voeten van Asoro viel. De huurling van Swansea City haalde heerlijk uit met zijn linkerbeen en zorgde daarmee voor de openingstreffer.

Wereldredding Padt

Vitesse herpakte zich en kreeg een grote kans op de gelijkmaker die op weergaloze wijze werd voorkomen door keeper Sergio Padt. Bryan Linssen haalde uit vanaf de rand van de zestien waarna Padt met een katachtige reactie de bal op de lat tikte en tot zijn opluchting zag dat het speeltuig weer het veld in stuiterde.

Weer Asoro

De tweede Groningse treffer viel in de 31e minuut. Een uittrap van Padt werd door Sierhuis met het hoofd verlengd. Asoro pikte de bal op, liet een paar verdedigers van Vitesse door zijn snelheid achter en tikte de 0-2 achter de kansloze Pasveer.

Aansluitingstreffer Linssen

De thuisploeg begon de tweede helft met Tim Matavz in de ploeg. Hij verving de onzichtbare Grot. Binnen vijf minuten na de herstart bracht Linssen de spanning terug in de wedstrijd. Een lange uittrap van Pasveer werd helemaal verkeerd ingeschat door de verdediging van FC Groningen waardoor Linssen doeltreffend kon uithalen.

Overeind

In de slotfase bleef de verdediging van de groen-witten af en toe met hangen en wurgen overeind. Memisevic kwam al vlot voor Sierhuis de defensie versterken. Vitesse was een aantal keer dicht bij de gelijkmaker, maar steeds was keeper Padt een onpasseerbare sta-in-de weg.