Opvang voor kinderen van shoppende ouders kent 'slow start'

Echt druk is het zaterdag aan het begin van de middag nog niet in het 'Huis van Ome Loeks'. De kinderopvang van SKSG is de komende zaterdagen omgedoopt tot een plek waar ouders hun kinderen kunnen achterlaten als ze zelf de stad in willen.

Voor de zes kinderen die deze zaterdagmorgen zijn gebracht, houden vrijwilligers twee activiteiten. De kinderen kunnen een kijkdoos maken en ze worden geschminkt.

Slow start

Erwin Mulder, projectleider van de Groningen City Club, hoopt dat er de komende zaterdagen meer kinderen komen. 'We hebben een slow start en dat is prima.'

Om kinderen naar de opvang te krijgen, loopt er een promotieteam rond in de binnenstad. 'Maar het is koud, dus veel mensen zijn heel doelbewust onderweg naar de winkels', weet Mulder. 'Het zou mooi zijn als het uiteindelijk een beetje rond gaat zingen.'

Drie setjes ouders

De kinderen die er zaterdagochtend zijn, ze mogen drie uurtjes blijven, zijn door drie setjes ouders langsgebracht, weet Mulder.

'Ik ga er vanuit dat die de stad in zijn. Ik heb één vader uitgezwaaid, maar misschien is hij ook wel naar het voetballen toe', lacht hij.

Mogelijke doorstart

Nog niet heel veel kinderen dus, maar de projectleider heeft goede hoop: immers komt de decembermaand eraan.

'Het is geslaagd als we iedere zaterdag wat meer kinderen hebben dan nu', zegt Mulder. 'En als ouders het waarderen, hoop ik dat we kunnen kijken naar een doorstart.'

Als de kindjes blij zijn, is de dag geslaagd

Tot die tijd schminkt één van de vrijwilligers rustig door. Eén meisje is al klaar. 'Zij wilde iets langs haar oog, iets met turquoise, glitters en bloemetjes', zegt de schminkster.

Wanneer de dag voor haar geslaagd is? 'Als de kindjes blij zijn. Dan is de dag geslaagd.'

Lees ook:

Groninger binnenstad krijgt opvang voor kinderen van shoppende ouders

Meer over dit onderwerp:
binnenstadgroningen Groningen-Stad GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws