Matig laatste kwart nekt Sparks in duel met Lekdetec.nl

De basketbalsters van Martini Sparks bleven zaterdagmiddag lange tijd in het spoor van topploeg Ledektec.nl, maar moesten uiteindelijk toch met 65-75 buigen voor de formatie uit Bemmel.

Sparks blijft voorlaatste in de basketball league dames met twee punten uit negen duels. De formatie van interim-coach Klaas Stoppels kon de nummer twee van de competitie lange tijd goed partij geven. In het begin van de wedstrijd grepen de Groningse vrouwen het initiatief en namen brutaal een 14-5 voorsprong.

Minder energie

Lekdetec.nl knokte zich vervolgens terug. De energie en het enthousiasme waarmee de thuisploeg begon nam stukje bij beetje af. De aanval liep steeds soepeler bij de gasten die bij rust een 31-34 hadden genomen.

Afstandsschoten

Sparks liet het hoofd echter niet hangen en bleef dankzij afstandsschoten van Jay-Eliza Burgos in de wedstrijd. Hiermee bleef het verschil van drie punten ook na dertig minuten basketbal in tact: 45-48.

Voordeel Bemmel

In het laatste kwart grepen de gasten de macht. Burgos moest met een vervelend ogende blessure naar de kant. Langzaam maar zeker liep het verschil op in het voordeel van de ploeg uit Bemmel, ook omdat de energie en de verdedigende arbeid bij de thuisploeg niet op niveau bleef. Topscorer aan de kant van Martini Sparks was Danielle Pruijs met achttien punten.

Lees ook:

- Martini Sparks door de ondergrens tegen Jolly Jumpers

Meer over dit onderwerp:
sport martinisparks HAREN
Deel dit artikel:

Recent nieuws