Lycurgus pakt koppositie na zege op SSS

De volleyballers van SAMEN. Lycurgus hebben in eigen huis voor driehonderd toeschouwers een 3-1 zege geboekt op Advisie SSS uit Barneveld. Hierdoor staan de Groningers voorlopig eerste.

Lycurgus begon zaterdagavond met Sam Gortzak, Mitch Perinar, Hossein Ghanbari, Dennis Borst, Erik van der Schaaf, Frits van Gestel en Steven Ottevanger aan de wedstrijd tegen de nummer zes van de eredivisie.

Afwezig

Collin Mahan was nog steeds niet van de partij wegens droeve familieomstandigheden. Ook Bennie Tuinstra was er niet bij. Hij kreeg rust na een bezoek aan de tandarts.

Slecht begin

Lycurgus begon slecht tegen de nummer zes van de eredivisie. Bij een stand 13-16 werd Gortzak gewisseld voor Stijn Held, maar daar werd het niet direct beter van.

Ook een late wissel op de diagonaalpositie (Geoffrey van Gent er in voor Mitch Perinar) kon niet voorkomen dat de bezoekers de eerst set wonnen: 20-25.

Comeback

In het tweede bedrijf, waarin Held bleef staan als spelverdeler, sloeg Lycurgus goed terug: 25-17.

Scheper en Van Gent

Van Gent, die er aan het einde van de tweede set in kwam, bleef in de derde set staan. Opnieuw liep het niet lekker bij Lycurgus, waardoor Sander Scheper er in kwam voor Ghanbari.

Zowel Van Gent als Scheper speelden een belangrijke rol in de slotfase van de derde set, die met 25-22 gewonnen werd door de Groningers.

Vierde set

Scheper en Van Gent speelden ook de laatste set, die Lycurgus ruim wist te winnen: 25-15.

Koppositie

Lycurgus heeft vijftien punten uit zes wedstrijden en staat daarmee voorlopig op de eerste plaats. De Groningers hebben drie punten meer dan Draisma Dynamo, dat wel een wedstrijd minder gespeeld heeft.

Programma

Volgende week zondag spelen de Groningers uit tegen Talent Team Papendal. Zondag 24 november speelt Lycurgus thuis voor de beker tegen Taurus.

Lees ook:

- Lycurgus lijdt eerste competitienederlaag in topper tegen Dynamo

Meer over dit onderwerp:
sport lycurgus GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws